Home / Acasa / Lucian Bute

Lucian Bute

Fost Campion IBF la categoria supermijlocie
Data naşterii: 28 februarie 1980
Rezidenta: Laval, Quebec
Locul naşterii: Pechea, Galaţi, România
Nationalitati: Canadiana şi română
Varsta: 32 de ani
Categoria: Super Mijlocie
Înălţime: 1.87 m
Range: 27.5 ”
Poziţia Box: stângaci

Lucian Bute a sosit, în Quebec, în 2003. Pe atunci, el era partenerul de antrenament al lui Eric Lucas, ce pregatea revanşa împotriva lui Markus Beyer. Popularitatea lui Lucian a crescut constant, atât în Quebec , cat şi pe scena mondială a boxului. Românul a avut o cariera de succes în boxul amator. Membru al echipei naţionale româneşti, el a luptat 250 de meciuri, a castigat mai multe campionate naţionale şi două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (1998 şi 1999, în Argentina şi în SUA).

Visul lui Lucian a devenit realitate în seara zilei de vineri 19 octombrie 2007, la Centre Bell. Cu un spectaculos knock-out împotriva lui Alejandro Berrio , Lucian Bute a fost declarat campion mondial al IBF la categoria supermijlocii. Lucian Bute este al treilea campion din istoria InterBox. Eric Lucas a fost primul iar Leonard Dorin Doroftei cel de-al doilea. Devenit rezident canadian din 2007, Lucian Bute vorbeşte excelent limba franceză şi continua sa imbunatateasca limba engleză. Campionul mondial este un adevarat exemplu de ambitie, munca si disciplina. După cucerirea titlului său, Lucian a primit mai multe distinctii, inclusiv de la preşedintele român Traian Băsescu si Adunarea Naţională. Lucian a semnat in cartea de oaspeti a oraşului Montreal.

Lucian Bute este Presedintele Fundatiei InterBox. El vrea să se revanseze fata de comunitatea ce l-a adoptat. Lucian este, de asemenea, un purtator de cuvant pentru restaurantele La Cage Aux Sports. Lucian a terminat studiile la Universitatea din Galaţi din România. A absolvit în domeniul educaţiei fizice, obţinand punctajul maxim de 10 la examenul final. În decembrie 2011, el a trecut testul de cetăţenie canadiană. Pe 26 martie 2012, Lucian Bute a devenit oficial cetăţean canadian.

La 26 mai, la Nottingham, Lucian originar din Pechea  este primul boxer din Quebec ce işi apăra titlul de campion mondial pentru a 10-a oara Lucian este al patrulea sportiv ce promoveaza turismul României, ţara faimosului Dracula ! El apare alături de Gheorghe Hag (fotbal), Nadia Comaneci (gimnastica) si Ilie Nastase (tenis). La fel ca Nadia Comaneci, el este iubit si are sprijinul publicului din Quebec. Lucian are de asemenea, o diplomă de master în Sport Management. Lucian a fost numit Boxerul anului în Canada în 2008. Lucian a fost numit Sportivul Anului în 2008, 2009, 2010 şi 2011 în România si de asemenea, in 2011 în Quebec
În 2010, Revista Ring considerată Biblia boxului, Lucian Bute este supranumit “Domnul Body Puncher” pentru loviturile sale spectaculoase la ficat.

Tabel Victorii Lucian Bute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top