Home / Acasa / Lucian Bute a redevenit campion invingandu-l pe Grachev

Lucian Bute a redevenit campion invingandu-l pe Grachev

Lucian Bute a revenit in box dupa meciul de trista amintire cu Froch, in care si-a pierdut titlul mondial IBF, cu o victorie chinuita, romanul trecand greu de rusul Denis Grachev, in 12 runde extrem de disputate.
Lucian i-a luat rusului centura NABF la categoria semigrea.
Meciul din Centre Bell, Montreal, a inceput asa cum anunta antrenorul lui Bute, Stephan Larouche. Galateanul a incercat sa domine centru ringului si sa isi tina adversarul la distanta, reusind oarecum acest lucru in prima runda.

Au urmat doua reprize in care Grachev a prins curaj si a incercat sa puna presiune pe fostul campion mondial, insa acesta a reusit sa impuna un oarecare respect, desi a incasat lovituri dureroase. In cea de-a patra runda Bute a boxat asa cum il stiam, dominandu-l in mod evident pe rus.

Dupa aceasta rabufnire de orgoliu a romanului, Denis Grachev a iesit la atac. Pugilist rudimentar, axat pe lupta de aproape, rusul a beneficiat de tactica falimentara a lui Bute.

Lucian a renuntat la jocul de la distanta si a acceptat dominarea adversarului, adversar care deseori l-a trimis in corzi si l-a luat la serii de pumni. Umbra a campionului de alta data, Bute a iesit rar cu lovituri din colt si, cu exceptia ultimei reprize, a fost incapabil sa “lege” loviturile.

De altfel, Grachev l-a simtit pe adevaratul Lucian Bute doar in ultima runda, atunci cand romanul a renuntat la orice tactica si a boxat asa cum stie. S-a folosit inteligent de eschive pentru a-l face pe rus sa boxeze cu aerul si l-a pedepsit pe contra.

Per total, a fost o victorie meritata a lui Bute, in Lucian a aratat la fel de rau ca la Nottingham in fata unui adversar net inferior. Noi suntem alaturi de Lucian si speram ca o sa castige revansa cu Froch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top